Ziua Silvicultorului marcata de Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania

Ziua Silvicultorului este marcata de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania printr-un eveniment comun, care a avut loc azi, 9 iunie, la Baile Felix.

La cea de-a 27-a editie a Zilei Silvicultorului au participat Secretarul de Stat in Ministerul Apelor si Padurilor, domnul Istrate Stetco, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, domnul Dragos Ciprian Pahontu, presedintele Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania, domnul Gabriel Stanciu, Presedintele Consiliului Judetean Bihor, domnul Sándor Pásztor, membri ai Parlamentului, silvicultori, membri ai sindicatelor din sectorul forestier si parteneri din industria forestiera.

Este al doilea an consecutiv cand aceasta sarbatoare este marcata in comun de toti silvicultorii din tara, indiferent de mediul in care activeaza, cel public, in cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, sau cel privat, in cadrul Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania.

,,Sunt convins ca si aceasta editie este si va trebui sa ramana, impreuna cu editiile viitoare, sub semnul consolidarii unitatii Corpului Silvic din Romania, silvicultorii, indiferent de locul unde isi desfasoara activitatea, avand aceleasi crez nobil: gestionarea durabila a padurilor”, a declarat directorul general al Romsilva in discursul adresat participantilor. ,,Doresc sa multumesc tuturor celor care au dat curs invitatiei noastre de a participa la sarbatoarea silvicultorilor si sa-i asigur de intreaga noastra disponibilitate de colaborare si dialog pentru mai binele padurii romanesti”, a afirmat in incheiere domnul Dragos Ciprian Pahontu.

Ziua Silvicultorului este o sarbatoare oficiala, initiata in 1991 prin Statutul Personalului Silvic, si este marcata in fiecare an, in cea de-a doua saptamana a lunii iunie, de intregul Corp Silvic, in parteneriat cu sindicatele si cu celelalte organizatii profesionale.

Sursa: Romsilva

This entry was posted in Protectia Mediului and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.