Romsilva si Ministerul Apelor si Padurilor au dat startul lunii plantarii arborilor

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Ministerul Apelor si Padurilor au dat startul ,,Lunii Plantarii Arborilor” printr-o actiune de plantare intr-un santier de impadurire de pe raza Ocolului Silvic Slobozia, din cadrul Directiei Silvice Ialomita.

La evenimentul care marcheaza debutul ,,Lunii Plantarii Arborilor” au participat Primul-ministru al Romaniei, domnul Sorin Mihai Grindeanu, Ministrul Apelor si Padurilor, doamna Adriana Petcu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, domnul Dragos Ciprian Pahontu, silvicultori, oficialitati locale, precum si zeci de elevi ai scolilor partenere in programele de educatie forestiera derulate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a planificat, pentru acest an, regenerarea a 14.252 de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului, din care 8.721 de hectare regenerari naturale si 5.531 de hectare artificiale, prin impaduriri.

Pentru campania de primavara sunt prevazute regenerari pe o suprafata de 10.712 hectare, adica 75,2% din programul anual. Pentru aceste lucrari, Romsilva va folosi 32 de milioane de puieti, proveniti din pepinierele proprii. Valoarea lucrarilor de impaduriri din aceasta primavara se ridica la 42,4 milioane de lei.

In plus, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva ofera gratuit un milion de puieti voluntarilor care se implica in actiunile de impaduriri.

In ultimii 26 de ani, Romsilva a regenerat natural si artificial peste 540.000 de hectare de padure aflate in proprietatea statului.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului si ofera servicii silvice, pe baza de contract, pentru un milion de hectare de fond forestier aflat in proprietatea autoritatilor publice sau in cea privata.

Sursa: Romsilva

This entry was posted in ECOproiecte and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.