România găzduiește conferința anuală a EUSTAFOR

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva organizeaza, in perioada 13 – 14 iunie, la Poiana Brasov, conferinta anuala a EUSTAFOR, organizatia europeana a administratorilor de paduri aflate in proprietatea statului.

Conferinta din acest an are ca tema „European Forests – Bridges to a Green Future” si dezbate subiecte precum politica europeana bazata pe bioeconomie sau rolul administratorilor padurilor de stat din Europa in implementarea politicilor privind schimbarile climatice.

La conferinta participa reprezentanti ai Comisiei Europene, conducerea EUSTAFOR si directorii administratiilor padurilor de stat din tarile membre ale EUSTAFOR, iar, din Romania, reprezentanti ai Ministerului Apelor si Padurilor si ai mediului academic.

Fondata in 2006, EUSTAFOR reuneste 32 de membri din 22 de state europene, organizatiile membre administrand, cumulat, peste 30 de milioane de hectare de padure in Europa. Membrii EUSTAFOR au, impreuna, peste 100.000 de angajati.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a aderat in anul 2006 la EUSTAFOR, iar directorul general al Romsilva, domnul Dragos Ciprian Pahontu, este membru in Comitetul Executiv al EUSTAFOR.

Sursa: Romsilva

This entry was posted in ECOproiecte and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.