Echipa Colegiului ”Andrei Mureșanu” din Bistrița a câștigat etapa națională a concursului ”Tineri În Pădurile Europene – YPEF”

Echipa Colegiului National ”Andrei Muresanu” din Bistrita a castigat etapa nationala a concursului ”Tineri in Padurile Europene – Young People in European Forests”, organizata vineri si sambata la Busteni de catre Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Durabila ”ALUTUS”.

Pe locurile urmatoare s-au clasat echipele Colegiului National ”Gheorghe Sincai” din Baia Mare si cea a Colegiului National ”Alexandru Papiu Ilarian” din Targu Mures.

”Tineri in Padurile Europene – Young People in European Forests” este o competitie europeana, adresata elevilor cu varste intre 14 si 18 ani, obiectivul fiind acela de a educa tinerii in privinta gestionarii durabile a padurilor si conservarii biodiversitatii.

Aceasta este cea de-a VII-a editie organizata de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Concursul a fost selectat si inclus in Calendarul Activitatilor Educative Nationale, finantat de catre Ministerul Educatiei Nationale in acest an.

La etapa nationala, concurentii, grupati in echipe de cate trei elevi, au avut de parcurs o serie de probe teoretice si practice, in care au trebuit sa-si demonstreze abilitatile de cercetasi, capacitatea de a recunoaste diferite specii de arbori din zona.

Aceasta a fost a treia etapa la nivel national, dupa cea judeteana, in care au participat 220 de echipe din 30 de judete, si preselectia nationala, derulata in luna martie, in cadrul careia au fost selectate cele mai bune 15 echipe.

Echipa castigatoare va reprezenta Romania la finala europeana, care se va desfasura in luna septembrie, in orasul Sopron din Ungaria.

Sursa: Romsilva

This entry was posted in ECOproiecte and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.