A treia etapă a Caravanei aniversare 25 de ani de Program LIFE s-a desfășurat la Brașov

A treia etapă a Caravanei LIFE s-a desfășurat la Brașov, în perioada 30-31 mai 2017, și a fost dedicată zonei Centrale a țării, respectiv tuturor beneficiarilor și potentialilor beneficiari de proiecte LIFE din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Hunedoara, Vrancea.

De asemenea, la eveniment au participat și beneficiari/potentiali beneficiari de proiecte din județele Vâlcea, Teleorman, Olt, reprezentanți ai Ministerului Mediului și ai autorităților publice locale, precum și ai a societății civile, învățământului superior, ONG-urilor.

Cu acest prilej, în holul Universității Transilvania, a fost organizată o expoziție foto, iar pe parcursul vizionării acesteia a avut loc un schimb de experiență privind implementarea proiectelor cu finanțare LIFE, prezentarea problemelor întâmpinate în implementare și măsurile corective pentru eliminarea acestora, precum și un transfer de „bune practici” în implementarea proiectelor cu finanțare LIFE. Au fost prezentate și discutate oportunitățile, domeniile pe care pot fi depuse cereri de finanțare pentru sesiunea septembrie 2017.

În cele două zile, specialiștii au efectuat și vizite în teren, astfel încât să poată fi identificate beneficiile/rezultatele implementării proiectelor LIFE FOR BEAR, LIFE FOR MARSH și Restaurarea ecologică a pădurilor și a habitatelor acvatice din Valea Superioară a Dâmboviței.

Caravana aniversară 25 de ani de Program LIFE se va încheia la București, în data de 07 iunie 2017, la Biblioteca Națională a României.

Seria evenimentelor dedicate Programului LIFE se va încheia pe 08 iunie 2017, cu LIFE INFO DAY organizată de Ministerul Mediului în calitate de Punct Național de Contact și de beneficiar al Proiectului LIFE Creșterea capacității instituționale – LIFE 14CAP/RO/000007.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la inițierea Programului LIFE în Europa, eveniment celebrat la nivelul Uniunii Europene de fiecare Stat Membru prin organizarea unor campanii de informare cu privire la beneficiile aduse conservării biodiversității și protejării mediului.

În acest context, Ministerul Mediului, în calitate de Punct Național de Contact pentru Programul LIFE, organizează în perioada 15 mai – 07 iunie 2017, la nivel național, o serie de evenimente, concepute sub formă de Caravană.

Caravana a trecut prin localitățile Târgu-Jiu, Oravița, Brașov și s-a desfășurat după următorul program:

  • 15 – 19 mai 2017: Novaci/Târgu Jiu/Tismana/Padeș, jud. Gorj
  • 22 – 23 mai 2017: Oravița, jud. Caraș Severin
  • 30 – 31 mai 2017: Brașov, jud. Brașov

This entry was posted in ECOproiecte. Bookmark the permalink.

Comments are closed.